Počinje međunarodni festival tenisa “ZENICA OPEN 2024”

U organizaciji Udruženja sporta i rekreacije “TENIS TIM-TENNIS TEAM” Zenica od 23.08.-25.08.2024 god. na Kamberovića polju će biti održan 4. Teniski turnir za amatere i veterane “ZENICA OPEN 2024” (sa međunarodnim učešćem) na kojem se očekuje učešće cca 150 učesnika.

Zenica će kao i u protekle 3 godine narednih dana biti centar tenisa u regiji s obzirom da se očekuje učešće takmičara iz zemalja i regije, a iz Udruženja “TENIS TIM-TENNIS TEAM” su kazali da je projekat pod ZENICA OPEN zaživio u potpunosti kako je i planirano.
Udruženje je po planu ispunilo zadatak kako u kontinuiranoj organizaciji Međunarodnog turnira svake godine koji već prelazi u tradiciju, tako i animiranjem populacije srednje životne dobi za rekreativnim bavljenjem tenisom koji smo kroz Tenisku ligu u veliko omasovili.
Amel Zukanović, predsjednik Udruženja, nam je kazao “da je ideja prvenstveno bila da turnir ovakve vrste neminovno zaslužuje Grad Zenica s obzirom da nam sportska infrastruktura to omogućava, a i želja da ugostimo teniske rekreativce kako iz cijele Bosne i Hercegovine, tako i iz regije (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora). U prvi mah naš cilj je bio okupiti rekreativce organiziranim takmičenjem kroz Tenisku ligu tokom ljetne sezone koja počinje u proljeće, a završava na jesen. Ideja za organiziranjem Međunarodnog turnira pod nazivom “ZENICA OPEN” je inicirana redovnim gostovanjima na turnirima ovakve vrste u regiji koji imaju isti koncept, te smo tim iskustvima pokušali naš turnir svake godine podići na viši nivo organizacije u kojem smo uspjeli, a to se vidi i kroz pozitivne reakcije učesnika turnira, te i građana koji dođu da pogledaju kvalitetne teniske mečeve”.
U petak i subotu se odigravaju kvalifikacioni mečevi po kategorijama, a nedjelja je rezervirana za polufinalne i finalne mečeve.
Organizatori su se zahvalili na podršci Federalnom Ministarstvu kulture i sporta, Gradu Zenica, Zeničko-dobojskom kantonu, Ministarstvu civilnih poslova,  privrednim subjektima i učesnicima koji su pomogli organizaciju ovog trodnevnog teniskog spektakla u Zenici.