Najavljen 26. međunarodni turnir “Kengur Kup”

Košarkaški klub Kengur iz Zenice organizator je 26. Međunarodnog turnira pod nazivom “Kengur Kup”.

U četiri kategorije takmičit će se klubovi iz Bosne i Hercegovine i Mađarske. Kengur Kup je jedan od najstarijih turnira koji se održava u Zenici. Turnir je planiarn za predstojeći vikend 24. i 25. avgusta u Gradskoj Areni Husejin Smajlović.

“Ove godine zbog ekstremnih vrućina teško je bilo ekipe pripremati jer dvorane nisu klimatizirane. Ipak, nastojali smo dobro trenirati kako bi se Kengur Kup održao jer njegovo održavanje nije prestalo ni tokom korone. I ove godine dolaze nam stalni gosti ekipa ZTE iz Mađarske. Ove godine turnir je dva dana jer se bojimo povreda. Odigrat će se 23 utakmice sa 18 ekipa iz 10 gradova. Uz sudijsku organizaciju našeg kantona i uz naš angažman vjerujem da ćemo biti dobri domaćini”, kazao je Enver Jahić, osnivač Kengura.

Pored besplatno ustupljene dvorane Grad Zenica će i finansijski podržati održavanje ovog turnira.

“Grad Zenica će uvijek pomoći ovakvu jednu manifestaciju. Ja stvarno čestitam jer treba 26 godina nešto organizovati. Mnoge košarkaše su proizveli i mnogo djece prođe kroz ovaj klub tako da je Kengur jedan od značajnijih klubova u ovom gradu”, kaže gradonačelnik Fuad Kasumović.

Pionirke ovog kluba su viceprvakinje države. Kapiten ove selekcije Ena Begeta kaže da je ovo veliki rezultat, te da sale u kojima treniraju nisu adekvatne za bavljenje košarkom.

“Ovaj naš Kengur Kup očekujemo čitavu godinu i najviše se radujemo što ćemo se družiti sa djecom i pokazati ljepote našeg Grada”, kaže ova mlada košarkašica.

Prvog dana u subotu utakmice počinju u 10 sati i završavaju oko 18 sati, dok nedjeljni program počinje također u 10 sati i završava oko 16 sati proglašenjem pobjednika, dodjelom priznanja i zatvaranjem turnira. (N.G.)