Centar za mlade INPUT organizuje novi ciklus STEM akademije

Centar za mlade INPUT u Zenici i ove jeseni organizuje novi ciklus STEM akademije, za koju je upis polaznika već u toku i tajaće do 02. septembra.

“STEM Akademija namijenjena je za djecu i mlade starosti od 5 do 20 godina, a  tokom sedam mjeseci dinamične nastave, naš pažljivo osmišljen program pružit će polaznicima priliku da istraže fascinantne oblasti programiranja, robotike, matematike, elektronike i još mnogo toga”, navodi Adi Salčinović, koordinator Centra za mlade INPUT u Zenici.

“Cilj nam je da što više djece i mladih potaknemo na učenje novih stvari iz oblasti nauke, tehnologije, inžinjerstva i matematike, odnosno da polaznici na inovativan i kreativan način uče nove tehnologije, elelektroniku, programiranje itd.”, napominje koordinator Salčinović.

Časovi STEM akademije ove jeseni počinju 02. septembra i odvijaće se četiri puta mjesečno, u za to posebno opremljenim kabinetima Centra za mlade INPUT u Zenici.Predavači će biti njihove stručne kolege, profesori iz oblasti matematike, informatike i društvenihnauka, koji već imaju stečena znanja iz oblasti STEM-a.

“Djeca i mladi će tokom ovih časova na jedan vrlo interesantan i kreativan način savladavati neke nove vještine, koje im mogu pomoći kako u osnovnoj i srednjoj školi, tako i na fakultetu, gdje razvijaju svoje kritičko i kreativno razmišljanje, uče se timskom radu, razvijajući pri tome neke nove ideje”, ističe Adi Salčinović, koordinator Centra za mlade INPUT u Zenici. (V.J.)