Veličanstvenim koncertom Saše Matića spuštena je zavjesa na 7. Zenica Summer Fest

Veličanstvenim koncertom  Saše Matića spuštena je zavjesa na 7. Zenica Summer Fest (ZSF) u okviru kojeg je u proteklih 11 festivalskih dana realizovano 18 događaja i 30 nastupa.

Program svečane ceremonije zatvaranja Festivala koji je trebao da bude u Gadskom parku,nažalost,nije realiziran zbog vjetra i kiše.Bio je planiran i koncert zeničkih simfoničara,ali je organizator taj koncert prolongirao za drugi put.

Finalna veče na Kamberovića polju okupila je nekoliko hiljada posjetilaca koji su,bez obzira na kišu, uživali u Sašinim hitovima. Sjajni pjevač otvorio je koncert brzim ritmovima, a nakon toga prenio pozitivnu energiju na sve prisutne i priredio posjetiocima dvosatni spektaktl.

“Zadovoljstvo mi je što je i zenički koncert među velikim ovogodišnjim koncertima koje smo realizovali ove godine. Večeras je u Zenici bilo zaista posebno, uživali smo u svakom trenutku. Hvala publici, hvala domaćinima, nadam se da se uskoro ponovo družimo”, poručio je Saša Matić nakon koncerta.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je u svom obraćanju najavio nove programe i nakon Zenica summer festa.

“Zahvaljujem se svim posjetiocima,svima koji su učestvovali u realizaciji festivala i vjerujem da smo uspjeli i ove godine da vam uljepšamo ljetne dane,a tako planiramo nastaviti i u bliskoj budućnosti, rekao je Kasumović .

Zenica summer fest tehnički je realizovala RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića,te mnogobrojnih sponzora i prijatelja festivala. (E.S.)