Danas svečano na izletištu Pojske

Na novoizgrađenom izletištu Pojske danas je upriličena svečanost otvaranja eko kuće uz narodno veselje. Pored toga Gradonačelnik Fuad Kasumović i jedna majka šehida otkrili su novopostavljeni ljiljan koji simbolizira borbu za našu domovinu. Nepristupačan i šikarom obrasli teren u protekle dvije godine pretvoren je u pravu oazu mira i ljepote uz brojne turističke sadržaje. Sve to je urađeno zahvaljujući mještanima sa Mirzetom Skopljakom na čelu.

Mi smo u protkle dvije godine na prostoru koji je bio jedna obična šikara napravili izletište Pojske i shodno potrebama posjetilaca došli smo na ideju da napravimo i ovu eko kuću koja će biti mjesto gdje će svi oni koji žele da ostanu nekoliko dana moći da koriste ovu eko kuću“, kaže Skopljak i dodaje da je sve ovo izgrađeno uz podršku prijatelja, dobrih ljudi, Gradske uprave i Gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Ja sam sretan čovjek zato što sam aktivirao građane da sami sebi rade, a Gradska uprava pomogne. Vidjeli ste nedavno Orahovički kraj, prije toga Babinjski, evo danas Pojske. Od šikare su napravili prelijepo izletište. Ja se zahvaljujem Mirzetu Skopljaku, Jakubu Smajloviću i da ne nabrajam dalje ima njih sedam, osam koji čitavo vrijeme već dvije godine rade na ovome. Grad Zenica malo pomaže, većinu oni urade i svaka im čast“, kazao je Gradonačelnik Fuad Kasumović.

Po broju izletnika, ali i gradova odakle dolaze može se kazati da je izgradnja izletiša Pojske bila itekako dobar potez. (N. Glibo)