Duvački orkestar Zenica putuje u Mende (Francuska)

Duvački orkestar Zenica je ovog vikenda učestvovao na II Međunarodnom festivalu duvačkih orkestara u Novom Sadu.

Članovi Duvačkog orkestra Zenica imali su priliku da učestvuju na ovom festivalu po drugi put. Ovaj put su muzicirali su sa učesnicima iz Rudarske glazbe Kakanj, Duvački orkestar KUD-a „Sloboda“ Oroslavlje Hrvatska, Duvački orkestar iz Sente Srbija i Duvački orkestar 23. oktobar Novi Sad Srbija.

Bilo nam je zadovoljstvo učestovati na ovom divnom kulturnom događaju na kojem je po ko zna koji put Duvački orkestar Zenica bio reprezent Grada Zenice. Zahvaljujemo se prijateljima iz Novog Sada na gostoprimstvu i fenomenalnoj organizaciji te se nadamo saradnji i u budućnosti. Već danas Duvački orkestar Zenica putuje na turneju u Francusku grad Mende. Na ovaj put idemo sa mažoretkinjama iz Mostara s kojima već duži niz godina imaamo fenomenalnu saradnju. U razdoblju od 14. do 20.  augusta učestvovati ćemp na još jednoj Europskoj turneji na Azurnoj obali francuske provanse”,  kazao je predsjednik Duvačkog orkestra Zenica Miran Hedžić.

Riječ je o festivalu na kojem će nastupati umjetnici iz različitih dijelova Europe, a Duvački orkestar Zenica će imati čast predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Kroz tri dana trajanja festivala ulicama i trgovima grada bit će uprilićeni programi raznih umjetnika, svirača i plesača koji će na raznim lokacijama grada kroz cijeli dan izvoditi perfomanse i defilirati ulicama grada.

Uz službeni dio ove turneje planiraju se posjete  gradovima – San Remo i Nica gdje će kroz cjelodnevne izlete uživati u čarima spomenutih gradova. (T.B.)