Crveni meteoalarm i danas na snazi: Temperature zraka će ići i do 42 Celzijusa

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine i sjeveru Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjevernim područjima zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C, lokalno i do 42°C.

Na snazi je crveni meteoalarm u periodu od 12 do 17 sati.

Sutra Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Poslije podne u Bosni umjeren razvoj oblačnosti, rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39°C, na jugu zemlje do 41°C.

U petak 16.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U drugom dijelu dana usljed razvoja oblačnosti moguć je poneki lokalni pljusak u planinskim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39°C, na jugu zemlje do 41°C.

U subotu 17.8.2024. u Bosni i Hercegovini i dalje vruće, ali nije stabilno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.