Američki ambasador u BiH u pratnji gradonačelnika Kasumovića posjetio Vranduk

Američki ambasador u BiH i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetili su danas Vranduk koji je prošle godine zahvaljujući Udruženju “Alterrural” i USAID Turizam uvršten na listu “Najljepših sela” u BiH.

“Uvijek rado dođem u Vranduk, ali danas sam ovdje poslovno. Jako smo involvirani u promociju ruralnog turizma i Vranduk je jedno od mjesta koje se nalazi u ovom projektu. Turizam je jedna od najbrže rastućih privrednih grana u BiH koja zaista obećava mnogo veći razvoj i puno radnih mjesta”, kazao je tokom posjete ambasador Murphy. Nakon obilaska tvrđave gosti su se upoznali sa domaćom gastronomskom ponudom ukazavši kako im je želja da promovišu ono što oni rade ovdje ali i da približe Vranduk i njegove ljepote stanovništvu u BiH.

“Prije svega zahvaljujem NJ.E. Michael Murphy-ju na današnjoj posjeti. Prošli put je izjavio, a to je istorijska istina. Kroz Bosnu I Hercegovinu su mnoge sile prošle a ova tvrđava nikad nije pala. Glavna poruka je da ova tvrđava I neće nikada pasti, kao ni ovaj grad I država I mislim da je to najveća poruka”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Prošle godine zahvaljujući Udruženju “Alterrural” i USAID Turizam Vranduk je uvršen na listu “Najljepših sela u BiH” I od tada uz podršku američkog ambasadora u BiH aktivno se radi na promociji njegovih ljepota. (B.D.)