Goran Karan i Zlatan Karić obilježili 5. noć ZSF-a

Peta noć Zenica Summer Festa, na Kamberovića polju, ugostila je dva fantastična vokala, Zlatana Karića i Gorana Karana. Prvi na binu, sa svojim osmočlanim bendom, popeo se Zlatan Karić i ponudio super repertoar kombinovan sa njegovim autorskim pjesmama i hitovima svjetske muzičke scene. Ovaj Zeničanin je poznat po energičnim nastupima što je pokazao i ove festivalske večeri, a posjetioci su njegov nastup nagradili velikim aplauzom. Zlatan je ovom prilikom najavio i skori izlazak njegovog albuma na Bosanskom jeziku.

Nakon Zlatanovog nastupa i najavom voditelja festivala, gromoglasnim aplauzom je pozdravljena i Hrvatska velika zvijezda Goran Karan. Ovaj vrhunski tenor, pjevač koji iza sebe ima veliki broj nagrada, zlatnih, dijamantskih i platinastih albuma priredio je Zeničkoj publici gala večer ispunjenu vrhunskom muzikom. Koncertu koji je održan na glavnoj bini ZSF-a prisustvovao je veliki broj posjetilaca koji su skupa u glas pjevali poznate hitove: Aj,aj, aj, Lolita, Kad zaspu anđeli, Ja sam vagabundo i druge.

U okviru ZSF-a, za sutra je planiran koncert Zeničkog benda Bruhuuhu i jedne od najboljih pjevačica sa ovih prostora Aleksandre Radović. (E. Sinanović)