Ovo su novi članovi Antikorupcionog tima Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH na svojoj posljednjoj redovnoj sjednici 1. avgusta donijela je Rješenje o izmjeni i dopuni Rješenja o formiranju Antikorupcijskog tima Vlade Federacije BiH, te se za članove ovog tima imenuju Jasenko Muharemagić (predsjednik), Marica Bulić, Fadil Mandal, Ivana Prvulović, Munib Isaković, Emir Bašić, Amel Topalović, Damir Šapina i Dijana Smailagić (članovi).

Jasenko Muharemagić je u javnosti poznat kao savjetnik premijera FBiH Nermina Nikšića iz prošlog mandata (2011.-2015.), a u posljednje vrijeme je u privatnom sektoru.

Amel Topalović je na poziciji glavnog inspektora Finansijske policije FBiH.

Ivana Prvulović je nedavno imenovana za direktoricu Federalne uprave za inspekcijske poslove FBiH, a ranije je bila ministrica u Vladi KS.

Marica Bulić je šefica kabinet zamjenika premijera i federalnog ministra finansija Tonija Kraljevića.

Fadil Mandal je savjetnik zamjenika premijera FBiH i ministra razvoja, poduzetništva i obrta Vojina Mijatovića.

Munib Isaković obnaša funkciju direktora Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

Emir Bašić je aktuelni direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Damir Šapina pomoćnik ministra pravde Vedrana Škobića za oblast pravosuđa.

Dijana Smailagić je pomoćnica sekretara Vlade FBiH u Sektoru za koordinaciju politika i poslova detaširanih ureda Generalnog sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

avaz.ba