Poduhvat mještana Orahovice, Vukotića i Jastrepca vrijedan svake hvale

Složni mještani tri zeničke prigradske mjesne zajednice Orahovica, Vukotići i Jastrebac organizovali su se prije dvije godine i betonirali put na dionici u dužini od 11 kilometara, a ovih dana završili radove i na dodatna dva kilometra puta, koji sada spaja pomenute mjesne zajednice Orahovica, Vukotići i Jastrebac.

I ove godine, kao i prethodne dvije, mi mještani smo se oragnizovali i sami betonirali put, postavljali potrebne mreže i napravili ovaj betonirani put, čiju su gradnju finansirali Gradska uprava i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović“, navodi Mevludin Gulamić, organizator gradnje ovog puta.

Ovo je za nas od velikog značaja, jer smo betoniranjem ovog puta povezali naše tri mjesne zajednice: Orahovicu, Vukotiće i Jastrebac, a mještani ovih prostora dobili su jednostavniju, bržu i bolju putnu komunikaciju, koja će istovremeno omogućiti da u prirodi brda Vesela Bukva, koje  je iznad naših mjesnih zajednica, ubuduće možemo razviti i turizam“, ističe Mevludin Gulamić iz Vukotića.

Ovaj put, po riječima organizatora, biće svečano otvoren u subotu, 10. avgusta, sa početkom u 11 sati, a nakon svečane ceremonije puštanja betoniranog puta u promet uslijediće i narodno veselje, najavljuju organizatori. (V. Jovanović)