Centar za mlade organizuje “Igre za mlade”

Centar za mlade Zenica ovog će petka na sportskim terenima Kamberovića polja organizovati prve „Igre bez granica“. Događaj je namijenjen mladima od 16 do 26 godina.

Ovo takmičenje je osmišljeno da podstakne timski duh, fizičku aktivnost i zabavu među mladima.

Želja nam je, kaže Indira Agić, projekt asistent u Centru za mlade, da kroz igru i zabavu radimo na koheziji mladih u Zenici, njihovoj socijalizaciji i dobrom druženju. Kroz to sve, prolazimo kroz jedan lijep proces učenja, upoznavanja i umrežavanja i to je, nekako, naša želja da Centar za mlade Zenica izvućemo iz njegovih prostorija i upoznamo bolje mlade sa njim“.

Uskoro se približava međunarodn dan mladih i organizatori Igara bez granica žele da prošire tu vijest među zeničanima. Kakav je koncept ovih igara?

„Igre će biti zanimljive i nesvakidašnje. Imaćemo nošenje jajeta u kašici, povlačenje konopca, trke u paru…, nešto što se ne igra svaki dan. Biće ukupno pet igara, a timovi od sedam do deset osoba su dobrodošli. Takmičiće se dva tima. Trudićemo se da promovišemo zdravo takmičenje i sportski duh„.

U Centru za mlade očekuju da se okupi dvadesetak takmičara i pozivaju zainteresovane da se prijave ili lično u prostorijama Centra na Jaliji ili putem njihove web stranice. Volonteri Centra biće na usluzi takmičarima i posjetiocima.

Naravno poslije toga imamo neformalno druženje uz hranu i piće jer ne završava se sve na igrama. Pripremili smo nagrade za pobjednički tim čime im se želimo zahvaliti na njihovom učešću“.

Kroz Centar za mlade projekat realizuje Omladinsko udruženje Reaktiv uz podršku Grade Zenice. Prve Igre bez granica u Zenici održaće se 2. avgusta pored sportskih terena na Kamberovića polju sa početkom u 19 sati. (D. Travar)