U sjedištu Gradske uprave potpisani ugovori sa 35 pripravnika

U sjedištu Gradske uprave Zenica danas su potpisani ugovori sa 35 kadnidata odabranih po prethodnom javnom oglasu za prijem osoba na stručno osposobljavanje, koji će svoj pripravnički staž obavljati u zeničkim javnim preduzećima, gradskim ustanovama ili Gradskoj upravi.

Grad Zenica je i ove, kao i prošlih godina, izdvojio novac za te namjene, obezbijedivši mladim ljudima da u našim preduzećima i ustanovama obave svoj zakonom obavezni pripravnički staž i to šest mjeseci za kandidate sa završenom srednjom školama, a godinu dana staža za one sa završenim fakultetom, sa mjesečnom naknadom od 300 KM“,  naveo je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, naglašavajavući da oni najbolji, koji tokom stažiranja pokažu svoje kvalitete, imaju priliku da dobiju i stalno zaposlenje nakon priravničkog staža.

Ovaj put primljeno je 35 kandidata, koji su se prijavili na javni oglas, a ispunjavali su propisane uslove i imali su urednu dokumentaciju.

Ja sam završila Medicinsku školu i stažiraću u Domu za stare osobe, a za mene ovaj pripravnički staž znači prije svega sticanje znanja, a ako uspijemo da se izborimo i dobijemo tako i radno mjesto biće nam svima drago“, navodi Adna Fejzić, jedna od mladih pripravnica, koja je potpisala ugovor o obavljanju stručnog osposobljavanja. (V. Jovanović)