Bronzana medalja za žensku ekipu KSO Bosna u Ljubljani

U Ljubljani je održan međunarodni turnir “Beach Paravolley Ljubljana 2024” na kome su nastupile i članice ženske ekipe “Bosna” iz Zenice. U konkurenciji ženskih ekipa is Slovenije, Francuske i Hrvatske, ekipa Bosne je osvojila izvanredno 3. mjesto. Uspjeh je tim veći jer im je to bio prvi nastup u sjedećoj odbojci na pijesku.

Prvu utakmicu na turniru su poražene od ekipe Ludusa što je i bilo i očekivano jer djevojke iz Zenice nisu nikada ranije igrale odbojku na pijesku, a ni pravila nisu znale baš najbolje. Nakon toga nanizale su seriju pobjeda, a u tom nizu poražene su još samo od šampiona Šempetera iz Ljubljane, te su tako turnir okončale na trećem mjestu i osvojenom bronzanom medaljom. Ovim uspjehom iznenađeni su bili i sami organizatori jer ekipa iz Zenice po prvi put igra odbojku na pijesku.

Četiri djevojke Emira Mujkić, Dženeta Bradarić, Sabira Dizdarević i Dželila Čamdžić na ovo takmičenje su otišle o vlastitom trošku i kako kažu donijele su medalju za svoj grad i svoju državu.

Dobile su i specijalno priznanje Paraolimpijskog saveza Evrope za uspješno prezentovanje odbojke, svoje države i svog grada, poručili su iz KSO Bosna Zenica.