Puna podrška Gradonačelnika Fuada Kasumovića radu GSS-a stanica Zenica

Predstavnici Gorske službe spašavanja stanica Zenica uručili su danas zahvalnicu Gradonačelniku Fuadu Kasumoviću za podršku u dosadašnjim aktivnostima. Gorska služba spašavanja stanica Zenica između ostalog učestvovala je u akciji spašavanja ljudi nakon zemljotresa u Turskoj, bili su najbrojnija ekipa tokom obilježavanja genocida u Srebrenici. Sve to je ponukalo gradonačelnika Fuada Kasumovića da značajnije podrži njihov rad, ali i najavi stalno budžetsko finansiranje od naredne budžetske godine.

Gorska služba spašavanja Grada Zenice je postala prepoznatvljiva ne samo u BiH, ne samo u ovom gradu nego i šire. Sjetite se Turske, sjetite se i sada Marša mira. Momci su veoma prepoznatljivi. Mi smo ih do sada podržavali. Oni su dio spasilačkih ekipa ovog grada, kao što smo vatrogasce najmodernijom opremom opremili hoćemo i sve druge spasilačke službe, a oni su jedni od prvih da imaju svu moguću najmoderniju opremu. Ne daj Bože da im ikad zatreba, ali ako jedan život spase biće opravdano. Veoma sam sretan i zadovoljan što sva udruženja i službe oživljavaju, sad imamo stabilan budžet i treba ih sve opremiti i nagraditi”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Načelnik Gorske službe spašavanja stanica Zenica Kenan Hrustanović kaže da ukoliko ne dobiju sredstva za projekte oni ne mogu ni finansirati svoje aktivnosti, jer nemaju stalni izvor finansiranja.

Kada dođe volonter u GSS teško da će se zadržati jer mu mi nemamo šta ponuditi osim ljubavi prema GSS-u, tako da sam zahvalan Gradonačelniku što je prepoznao značaj GSS-a i u narednom periodu očekujem puno bolju atmosferu u GSS-u, opremljeniji GSS i puno bolju i bržu reakciju u vanrednim situacijama”, kaže Hrustanović.

GSS stanica Zenica je jedna od najspremnijih spasilačkih organizacija da djeluju u slučaju potrebe. Zato i zaslužuju adekvatnu podršku. (N. Glibo)