Gradonačelnik Fuad Kasumović potpisao memorandum o saradnji sa udruženjem “REaktiv”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjednica Omladinskog udruženja “REaktiv”, Ajša Alić potpisali su danas Memorandum o međusobnoj saradnji u okviru projekta “Aktivne zajednice Zeničko-dobojskog kantona”.

Ovim Memorandum regulišu se odnosi strana u programu koji se provodi u partnerstvu sa Mrežom za izgradnju mira, a u okviru USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama.

Grad Zenica će osigurati pet hiljada maraka dok će Udruženje “REaktiv” i Lokalna fondacija Zenica učestvovati sa 15 hiljada maraka i na taj način finansirati projekte nevladinih organizacija u Zenici. Pojedinačni iznos za finansiranje odobrenog projekta putem javnog poziva koji će uskoro biti objavljen, kreće se do pet hiljada maraka.

-Imate punu podršku Gradske uprave ne samo za ovaj program nego i za sve ostale aktivnosti, poručio je gradonačelnik Fuad Kasumović predstavnicima Udruženja “REaktiv”, Ajši Alić i predsjednici Lokalne fondacije Zenice Amri Smriko.

Ove dvije organizacije implementiraju projekat “Aktivne zajednice Zeničko-dobojskog kantona”, u Zenici, Kaknju i Zavidovićima, pri čemu je ukupni budžet preko 117 hiljada maraka. (Š. Babić)