Foto: Mirna šetnja “Zenico ustani, Gaza jeca”

Na poziv organizatorice Maje Roči danas se veoma mali broj zeničanki i zeničana odazvao na proteste i mirnu šetnju pod nazivom „Zenico ustani, Gaza jeca“. Ideja organizatorice je bila dići glas protiv onoga što se dešava narodu Palestine.

Cilj današnjeg protesta i mirne šetnje bio je da što veći broj građana izađe i pridruži nam se. Zaista mi je teško kao organizatorici da vidim ovako mali broj ljudi, hvala vama što ste došli“, kazala je Roči.

Maja Roči, organizatorica

 

 

 

 

 

 

Poruke koje su željeli poslati danas su univerzalne za sve proteste ove vrste, a naša sagovornica najavljuje i nove proteste za oktobar.

Želim da kažem da idući protest najavljujem za oktobar i žeilm da pozovem građane da se tad odazovu u što većem broju jer zaista Zenica treba da ustane jer Gaza jeca. Ono u Gazi nije rat, ono je genocid“, kategorična je naša sagovornica.

Na žalost veoma mali broj ljudi se odazvao ovom pozivu da digne svoj glas protov onoga što se dešava u Gazi. Nova prilika je već u oktobru i prilika je da pokažemo da nismo baš tako brzo zaboravili period 1992.-1995. godina. (N. Glibo)