Velike ambicije KK Jumper Taurus u novoj sezoni

Košarkaški klub Jumper Taurus nakon najuspješnije sezone u historiji kluba u narednu ulazi još ambicioznije.

Tokom današnje press konferencije predstavnici ovog kluba su naglasili da će klub u narednoj sezoni nastupiti u A1 ligi, Prvenstvu BiH, te WABA2 ligi. Cilj će biti afirmacija domaćih igračica i zbog toga se igraju sve tri lige, poručili su. Roster na rednu sezonu još nije kompletiran, ali većina igračica koje su branile boje kluba u protekloj sezoni su ostale u klubu.

“Što se tiče prošle sezone možemo reći da su svi ciljevi ispunjeni i da je to naša najuspješnija seniorska sezona u historiji kluba”, rekao je Almir Omerčević, predsjednik kluba.

Naš sagovornik kaže da u Zenicu vraćaju WABA ligu nakon nekih desetak godina pauze.

“Mi pripremamo tzv. projekat tri lige, A1 ligu gdje će igrati djevojčice sa manjom minutažom. Premijer liga je već stara priča, ali i tu će fokus biti na razvoju igračica. Na kraju igramo WABA dva ligu koja će se igrati po sistemu balona, a igrat će je ekipe iz Slovenije, Crne Gore i naše zemlje”, kazao je Omerčević.

Šef stručnog štaba Eldar Durmić je kazao da je u protekloj sezoni ostvaren sjajan rezultat. Kada je u pitanju roster za narednu sezonu, kostur ekipe je ostao.

“Mi smo pokušali da 90 posto igračica iz prošle sezone zadržimo. Roster još nije kompletiran. U novoj sezoni ćemo pokušati više afirmisati mlađe igračice kroz sva ova takmičenja koja ćemo igrati”, kazao je Durmić.

Podršku u svojim takmičarskim aktivnostima klub je imao od Grada i kantona, a u narednoj sezoni ta podrška će morati biti veća kako bi se svi planovi ostvarili.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom i Vladi ZDK na neizmjernoj podršci, našim sponzorima, te navijačima koji vjerno dolaze u velikom, tačnije u najvećem broju jer smo mi klub koji je ubjedljivo imao najviše publike”, kazao je Omerčević.