Trofej za Enu Tabak na ovogodišnjem Smrikva Bowl-u

U periodu 22.6.-29.6.2024. godine u Puli (Hrvatska) održano je 29. izdanje prestižnog Smrikva Bowl turnira.

Smrikva Bowl najveći je svjetski festival tenisa i okuplja najtalentovanije mlade teniserke i tenisere iz cijelog svijeta u uzrastu od 10 godina. Ove godine Smrikva je okupila 93 dječaka i djevojčice iz više od 50 zemalja svijeta i sa 6 kontinenata.
Čast da na ovogodišnjem izdanju Smrikva Bowl-a predstavi Bosnu i Hercegovinu pripala je mladoj Zeničanki Eni Tabak.
Ena je početkom godine prošla veoma zahtjevan proces kandidature. Ispunivši sve uvjete, a na osnovu prethodno ostvarenih rezultata, u ogromnoj konkurenciji najuspješnijih mladih teniserki i tenisera iz čak 55 zemalja svijeta, izabrana je da nastupi na 29. izdanju velikog Smrikva Bowl-a.
Tabak je na Smrikvi odigrala ukupno četiri meča, u kojima se sastala sa predstavnicama Italije, Poljske i Hrvatske. Zaustavljena je u polufinalu Smrikva Bowl CD 2024 od predstavnice Hrvatske M. Šumelj.
Ena je, kao ovogodišnja učesnica Smrikve, svečanom ceremonijom imenovana i za Smrikva Ambasadora za Bosnu i Hercegovinu i cijeli svijet, te će svake godine svojim pismom preporuke moći kandidirati po jednog budućeg učesnika Smrikve iz bilo koje države svijeta.
Iz Eninog tima poručuju da su veoma ponosni i zadovoljni njenim nastupom, te da je svojim rezultatima u prethodnom periodu opravdala status najuspješnije desetogodišnje teniske nade Bosne i Hercegovine.
Podsjetimo, samo dva dana prije nastupa na ovogodišnjoj Smrikvi, Tabak je u Beogradu slavila kao finalista velikog Champions Bowl-a, kojim je i ove godine izborila plasman na Svjetsko Finale u Poreču, te mjesto u Balkanskoj reprezentaciji za predstojeći Venice Cup.