Dan otvorenih vrata u Centru za mlade “Input”

Centar za mlade „Input“ iz Zenice danas je upriličio Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane mlade ljude.Pružena im je prilika da se kroz radionice i prezentaciju upoznaju sa brojnim programima i aktivnostima ovog centra.

Centar za mlade Input djeluje već 16 godina. Njegova osnovna misija je da mladim ljudima omogući da se kroz edukaciju, druženje i zabavu upoznaju sa brojnim znanjima koja im mogu biti korisna u životu. Za to im na raspolaganju stoji kvalitetna oprema koju centar posjeduje. Današnji Dan otvorenih vrata je zapravo uvod u njihov dvomjesečni program „Ljeto u Inputu“ koji počinje prvog jula. Šta će ponuditi mladima.“ Fokusiraćemo se na aktivnosti iz oblasti informacionih tehnologija. Biće tu edukacije i kursevi iz oblasti programiranja zatim 3D pritanja i modeliranja. Planirana su i druženja kao Youth meet-up gdje će mladi moći da učestvuju a i da razgovaraju sa raznim gostima koje planiramo dovesti“, kaže Adi Salčinović, izvršni direktor Omladinskog centra Input.

On poziva mlade ljude da se o aktivnostima Inputa informišu na njihovoj web i Facebook stranici i da se prijave. „Nove ideje i prijedlozi su uvijek dobrodošli. Imaćemo edukacije iz oblasti Stema gdje kroz kreativno i kritičko razmišljanje, kolaboraciju i komunikaciju mogu da nauče dosta toga interesantnog što će im pomoći u životu tako da pozivam sve zainteresovane da se prijave“. Za šesnaest godina postojanja, kroz brojne edukacije i radionice Centra za mlade Input prošlo je više od 28 hiljada mladih ljudi. Oni su prošli kroz edukacije o informacionim tehnologijama, 3D printanju, CNC uređajima, stranima jezicima ali i društvenom aktivizmu i volonterizmu. (D.T.)