Prva organizovana posjeta izletištu Pojske

Prije više od godinu i nešto dana područje uz Pošćansku rijeku u naselju Pojske bilo je obraslo šikarom. Grupa mještana predvođena Mirzetom Skopljakom došla je na ideju da napravi izletište. Uz mnogo rada, truda, vlastitih sredstava, te sredstava donatora i prijatelja sada je ovo područje jedno lijepo, uređeno izletište sa brojnim sadržajima.

Da ne bude obično izletište potrudili su organizatori pa uspostavili saradnju sa mnogim institucijama. Jedna od prvih organizovanih posjeta tokom koje je realizovana određena aktivnost na izletištu Pojske jeste ona Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ iz Stranjana. Tačnije nastavnik likovne kulture Kemal Šćetić organizovao je čas u prirodi gdje su učenici uživajući u čistoj prirodi i zraku,  slikali prirodu i družili se. Svakako da primjer nastavnika Šćetića trebaju slijediti i ostali nastavnici i dovoditi učenike u prirodu gdje mogu organizovati razne aktivnosti za učenike.

Inače, na izletištu Pojske napravljen je i bazen koji su mještani dolaskom vrelih dana aktivno počeli koristiti i spas od visokih temperatura su pronašli upravo na ovom bazenu.

Ukoliko se pitate gdje za vikend naša topla preporuka je izletište Pojske. (N.Glibo)