Zenica: Bajramska posjeta Kazneno-popravnom zavodu

Trećeg dana Kurban bajrama priređena je posjeta predstavnika Medžlisa islamske zajednice Zenica Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u ovom gradu.

Direktor ove ustanove,Rusmir Isak sa saradnicima ugostio je hafiza Amira ef. Kaknju,imama džemata Trgovišće,razmijenivši bajramske čestitke.

Isak je izrazio zahvalnost zeničkom muftiji,glavnom imamu Medžlisa Zenica i hafizu Kaknji na podršci programu obilježavanja bajramskih blagdana u ovoj ustanovi.

U sali Kazneno popravnog zavoda upriličeno je izvođenje prigodne predstave u kojoj glume zatvorenici, a koja je pripremljena u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem.

-Svake godine i svakog bajrama, Medžlis islamske zajednice i Muftijstvo Zenica tradicionalno učestvuju u bajramskom programu koji se održava u KPZ Zenica,s ciljem i namjerom da bajramsku radost podijeli sa uposlenicima i osuđenicima i da prenese neke od poruka ovog Kurban bajrama,a jedna od njih je poruka žrtvovanja jer uz žrtvu postižemo veće ciljeve,istakao je hafiz Kaknjo.

Tokom dana predstavnici zeničkog medžlisa uručili su bajramske paketiće mališanima privatne predškolske ustanove “Lastavica”,kao i štićenicima javne ustanove “Dom porodica” i korisnicima usluga dvenog centra Udruženja “Dlan”. (Š.B.)