Spektakularan turnir basketa u Zenici

Danas se održava treći turnir u uličnoj košarci po FIBA pravilima.

Glavni sponzor ovog turnira je wWin. – Već treću godinu smo ovdje na Trgu Alije Izetbegovića gdje je velika posjećenost i gdje vlada veliki interes za sve naše aktivnosti. To nam je dodatni motiv za sve što radimo i organizaciju smo podigli na viši nivo. Ove godine učestvuje 15 ekipa, od toga čak četiri ekipe su iz Crne Gore koji su prepoznali naš kvalitet i došli. Ovo je jedan od rijetkih međunarodnih turnira u BiH, u uličnoj košarci.Nadamo se dobrim basketima i dobrom druženju. Naš cilj je prvenstveno razvoj jer smo mi Udruženje građana za razvoj 3X3 košarke u Zenici. Danas imamo izuzetno kvalitetne ekipe koje će nam pripremiti spektakl i nadam se da će ova tradicija potrajati, kazao je Amar Mehić, iz Udruženja građana “3×3” Zenica.

Na današnjem turnira 15 ekipa će odmjeriti snage, a prvi put na ovom takmičenju su i gosti iz Crne Gore, koji su prvaci i njihova najbolja ekipa. – “Privukla nas je sjajna atmosfera, dobri navijači i očekujemo jedan težak turnir i nadamo se osvajanju turnira”, kazao je Miljan Marinović iz Crne Gore.

Organizatori manifestacije su Udruženje građana 3×3, OKK “Čelik” i New Era, a podržan je od Gradske uprave i Vlade Zeničko dobojskog kantona. Pobjednik turnira bit će proglašen u večernjim satima, a prenos uživo možete pratiti na Arenasport tv kao i na Youtube kanalu New Era. Najbolju ekipu  očekuje vrijedna nagrada od 2000 KM.