Gradonačelnik Fuad Kasumović primio u posjetu predstavnike Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je u posjetu predstavnike Udruženja veterana BH rata i odbrane bosanske časti.

Danas je s njima razgovarao o dosadašnjim aktivnostima, planiranim projektima te o podršci koju Grad i gradonačelnik kontinuirano pružaju ovoj organizaciji.

“Njegovanje kulture sjećanja je važan faktor koji oblikuje naše poglede ka budućnosti. Ovi ljudi doprinose našoj svijesti i živi su svjedoci žrtve koju smo podnijeli za domovinu i narod u najneizvjesnijim trenucima. Stoga, cijenim važnost kontinuirane podrške ovom i svim sličnim udruženjima. Ja ću podržati njihova nastojanja kojima se njeguje patriotizam i ljubav prema domovini”, izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Udruženje planira odlazak u Srebrenicu na godišnjicu genocida, te će upravo Grad Zenica biti pokrovitelj putovanja veterana i članova udruženja na ovo važno putovanje. Na sastanku je razgovarano o tekućim izazovima ali i sumirani utisci sa obilježavanja 1. marta koje je ove godine bilo na zavidnom nivou zahvaljujući Udruženju i Gradskoj upravi, pa je stoga sastanak iskorišten za dodjelu zahvalnice gradonačelniku Kasumoviću.