RafterI Rafting kluba Bosna iz Zenice na Svjetskom I Evropskom rafting prvenstvu

Ovog vikenda 02 O6. 2024.godine je završeno Svjetsko prvenstvo u raftingu koje je odrzano u Banja Luci na rijeci Vrbas od 27.05 – 02.06. 2024.godine.

Na ovom prvrnstvu je učestvovala I seniorska ekipa R4 Rafting kluba Bosna iz Zenice I Rafting klub Dajak iz Banja Luke kao predstavnici Bosne I Hercegovine u muškoj seniorskoj konkurenciji.

Ekipu afting kluba Bosna na ovom prvenstvu predstavljali su takmičari u sastavu Sanjin Smriko, Bojan Alić, Belmin Kobilica I Ahmed Tursanović.

Na ovom velikom rafting takmičenju učestvovalo je preko 60 timova u različitim kategorijama iz 20 država svijeta.

Naši momci su u ukupnom poretku svih rafting disciplina osvojili 14. mjesto dok su rafteri Rafting kluba Dajak iz Banja Luke bili uspješniji I osvojili 4. mjesto u (seniorskoj konkurenciji) I 1. mjesto u (master konkurenciji.) I osvojili zlatnu medalju.

Postignuti  rezultati na ovom prvenstvu još jednom potvrđuju da se Bosna I Hercegovina nalalazi u samom vrhu u svijetu rafting sporta.

Veoma dobra organizacija, gostoprimstvo domačina Rafting klub Kanjon iz Banja Luke kao I sigurnost takmičara bili su na veoma visokom nivou.

Završnicom Svjetskog prvenstva 02.06.2024.godine u Konjicu na rijeci Neretvi je održano 3. kolo Rafting Federacije BiH I ujedno provjera staze za Evropsko prvenstvo koje se održava u Konjicu na r. Neretvi od 10.-15.06.2024.godine.

Na ovom prvenstvu su učestvovali rafting timovi iz Konjica, Zenice, Tuzle Jajca.

Ekipu afting kluba Bosna na ovom prvenstvu predstavljali su takmičari u sastavu Dajan Vinovčić, Sanel Aluhođžić, Amnel Gavranović I Zoran Kuljić

Rafteri RK Bosna iz Zenice su u svim disciplinama osvojili 1. Mjesto I u ukupnom poretku ubjedljivo završili takmičenje rafting Federacije BiH na 1.mjestu.

Ovim rezultatima rafteri RK Bosna iz Zenice potvrđuju da su spremni za Evropsko prvenstvo koje se održava naredne sedmice u Konjicu na r. Neretvi I na kojem će predstavljati reprezentaciju Bosne I Hercegovine.