NK Čelik dobio licencu, problemi deblokade računa ostaju

Uprava NK Čelik prezentovala je problematiku s kojom se klub susreće u vezi blokada na glavnom računu. Član Upravnog odbora Robert Jonjić istakao je kako se ništa po pitanju deblokade računa nije promijenilo unazad mjesec dana.

Na jedan predmet čekamo i po dva mjeseca, iako se radi o jednom dokumentu koji je sastavljen na jednoj stranici, kojeg sudija treba pripremiti, otkucati i dostaviti u banku kako bi se moglo postupati po preostalim predmetima. Kao što smo ranije naglasili, sredstva za deblokadu računa odavno su osigurana i klub je već prije nekoliko mjeseci uradio sve što je trebao u smislu pregovora, dostavljanja sporazuma o osiguravanju novčanih sredstava na glavni račun, pisanja podnesaka. Međutim, sva ova tromost na sudu je zaista postala frustrirajuća. Da se zbog sedam-osam preostalih predmeta na sudu, kod kojih je stvar apsolutno čista, čeka ovoliko. Da dočekamo deblokadu računa nakon 19 godina”, kazao je Jonjić.

Podvukao je Jonjić kako nisu htjeli objaviti i imena sudija koji otežu s realizacijom, ali su najavili kako će naredna pres-konferencija, ako se dogodi na ovu temu, biti samo s ciljem da najave proteste pred zgradom Općinskog suda Zenica. Naglasio je kako su, u cilju ubrazanja procesa, tražili pomoć od Ministarstva pravosuđa i uprave i Ministarstva sporta ZDK-a, a održan je i sastanak u Gradskoj upravi Grada Zenica.

Na sjednici drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza Federacije BiH usvojena je žalba NK Čelik Zenica. Na osnovu dostavljene dokumentacije u sklopu procesa licenciranja, Drugostepena komisija Nogometnog saveza Federacije BiH potvrdila je da NK Čelik ispunjava sve potrebne uslove (sportski, infrastrukturni, administrativni, zakonski i finansijski kriterij) za učešće u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH za sezonu 2024/25. Ovim putem želimo da se zahvalimo svim navijačima na ukazanom velikom povjerenju i razumijevanju nakon odluke Prvostepene komisije, saopćili su iz NK Čelik.