Svečanim programom Osnovna škola Vladimir Nazor proslavila 65. rođendan

Svečanim programom Osnovna škola “Vladimir Nazor” danas je obilježila 65. rođendan. Brojne zvanice iz političkog I javnog društvenog života prisustvovale su na ovoj svečanosti, a dodijeljena su priznanja I zahvalnice za sve one koji su svojim doprinosom pomogli rad ove ustanove. 

“Ovaj rođendan svi zajedno dočekujemo u pozitivnom duhu. U proteklom period u našu školu uloženo je vise od million konvertibilnih maraca. Ove godine Vlada Zeničko dobojskog kantona uložila je 150 hiljada KM za rekonstrukciju krova u našoj područnoj školi. Pored fasade I vanjskog izgleda uradili smo I rekonstrukciju mokrih čvorova I podova. Posebno na šta smo ponosni jeste odgojno obrazovni rad u našoj školi. U proteklih pet godina povećali smo stoprocentno broj djece, što vjerujem da je dokaz dobrog rada u voj školi. Važno je naglasiti da smo prva škola u Federaciji BiH koja je dobila akredativ “Odgojno-obrazovna ustanova prijatelj zdrave ishrane”, a to znači da u našoj školskoj kuhinji se zdravo hrane naše učenici I to znači da se tokom rada poštuju svi standardi I propisi. Jako je važno da na taj način djeci I njihovim roditeljima šaljemo pozitivnu poruku I da su njihova djeca ovdje sigurna. U ovoj školskoj godini postavili smo I elektronske kartice I na taj način povećali sigurnost u našoj školi kako djece tako I svih zaposlenika. Prva smo škola u kantona koja je prije pet godina uvela I Produženi boravak koji danas jako dobro funkcioniše. Da bi Uprava uspješno radila mora imati dobre uposlenike. Jako je važno da mi kao tim radimo I kao tim postižemo rezulatate, a to naši roditelji prepoznaju”, kazao je ponosno Mirnes Varupa, direktor Osnovne škole “Vladimir Nazor”.

Svečanosti su prisustvovali osim premijera Zeničko dobojskog kantona I nekoliko ministara, direktori škola, predstavnici Sindikata kao I brojni prijatelji ove škole. (B.D.)