Odbojkaški klub “Čelik volley” za godinu dana ostvario veliki napredak

Muški Odbojkaški klub “Čelik volley” počeo je sa radom prije otprilike godinu dana. Predanim radom rukovodstva i trenera veliki broj dječaka počeo je trenirati ovaj sport sa akcentom da će ta zainteresovanost biti još i veća.

Kako bi dječaci provjerili dostignuti nivo odbojkaške igre, klub je jučer organizovao prijateljski meč sa ekipom “Kaknja” za uzrast pionira.

S obzirom da smo prije godinu dana počeli sa muškom odbojkom u našem gradu, imamo već 30-ak djece koji redovno treniraju i svaki mjesec dođe neki novi dječak iz osnovnih škola koji se želi baviti odbojkom. Trenutno treniramo četiri puta sedmično, igramo prijateljske utakmice i evo već za sedam dana idemo na turnir u Kalesiju“, kaže Ivan Čičak, trener pionira.

Nakon osnivanja kluba dječaci aktivno treniraju i pripremaju se za izazove koji će biti stavljeni pred njih.

Ja sam prije trenirao odbojku, ali nisam imao klub u kojem bih trenirao. Sad kako je došao ovaj klub drago mi je da imam gdje trenirati. Na početku je bilo teško, ali sad kako smo se malo uigrali sve je bolje, igramo prijateljske utakmice, idemo na turnire tako da se nadam da će biti dobro“, kaže Zlatan Bešlagić.

Moji roditelji su se bavili odbojkom i smtram da sam od njih naslijedio te gene, a što se ostalog tiče očekujem da dobro treniramo i da što više utakmica igramo“, kaže još jedan član pionirske selekcije Čelika Mirza Omerović.

“Čelik volley” u proteklih godinu dana pored animiranja dječaka da se bave odbojkom nastoji uspostaviti saradnju i sa drugim klubovima. Jedan od njih je Odbojkaški klub “Kakanj” čiji su pioniri jučer došli odigrati prijateljski meč sa vršnjacima “Čelika”.

Prije svega nas veseli povratak zeničke odbojke u BH odbojkaški eter. Znamo se iz bivše Jugoslavije kada smo igrali savezne rangove tako da nas raduje da je Čelik i Zenica tu gdje im je i mjesto. Što se Odbojkaškog kluba Kakanj tiče sigurno da slijedi jedna prelijepa saradnja sa našim prijateljima iz Zenice u igračkom, kadrovskom i svakom drugom smislu“, kaže Nermin Begić, trener pionirske selekcije “Kaknja”.

Prema riječima Begića stanje u BH odbojci je poprilično teško i odluka da se pokrene muški odbojkaški klub u Zenici je tim još i veća. Međutim, načina na koji to rade u Zenici, a to je da animiraju dječake osnovnih i srednjih škola i tako proizvode igrače čini se kao odličan potez i dobitna formula. (N. Glibo)