Brojni radovi na putevima u BiH. Vozačima se preporučuje oprez

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Povodom vjerskog praznika Pravoslavnog Vaskrsa večeras od ponoći do sutra navečer do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Šepak , na ulazu na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić i Orašje na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.