Stanje na putevima u BiH

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, tako da apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Napominjemo, djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog praznika smanjen je obim radova, a na mjestima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Dionice sa aktuelnim radovima su: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja danas i sutra (00-24) zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

SARAJEVO

Zbog mirnog okupljanja i javnog skupa danas su u vremenu od 10:40 do 11:20 sati najavljene kratkotrajne-etapne obustave saobraćaja u ulicama: Zmaja od Bosne ( od zgrade BIH institucija do spoja sa ulicom Hiseta), Hiseta (od spoja sa ulicom Zmaja od Bosne do spoja sa ulicom Hamze Hume), Hamze Hume (preko mosta Skenderija), Skenderija (do sjedišta zgrade Delegacije Evropske unije).