Državno prvenstvo za mlade u Zenici: Gradonačelnik Kasumović počasni član Karate kluba “Čelik”

Karate klub “Čelik” organizirao je proteklog vikenda državno prvenstvo za mlađe uzraste u Zenici, okupivši više od 700 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Otvorenje ovog važnog događaja za mlade sportiste obavio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, ističući da grad ima izuzetne uslove za ovakve manifestacije zahvaljujući vrhunskoj dvorani i značajnim ulaganjima u sportski razvoj.

“Grad Zenica se ponosi svojim sportskim objektima i kontinuiranom podrškom sportskim aktivnostima. Ovo prvenstvo okupilo je djecu iz različitih gradova BiH, što je prava radost za sve nas. Čestitam Karate klubu ‘Čelik’ na besprijekornoj organizaciji”, izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Karate klub “Čelik” dobio je povjerenje za organizaciju ovog prestižnog takmičenja zahvaljujući prethodnoj izuzetnoj organizaciji sličnih događaja.

Mario Zakić, član kluba, istakao je da su samo najbolji odabrani za ovo državno prvenstvo.

“S ponosom ističem da je Skupština našeg kluba, jednoglasno, izglasala da proglasimo gradonačelnika Fuada Kasumovića počasnim članom našeg kluba, u znak zahvalnosti za neprikosnovenu podršku našem sportskom kolektivu, ali i sportu općenito”, rekao je Zakić.

Prvenstvo je pružilo nezaboravno iskustvo mladim karatistima i nesumnjivo doprinijelo razvoju karate sporta u Bosni i Hercegovini.