KK Jumper završio najuspješniju sezona od osnivanja kluba

Porazom od Lavova iz Brčkog u drugoj utakmici polufinala play off-a Prvenstva Bosne i Hercegovine 72:62, košarkašice Jumpera zaključile su najuspješniju sezonu od svog osnivanja. Nakon prve utakmice u Brčkom u kojoj su doživjele poraz, večeras su izabranice Eldara Durmića igrale za ostanak u seriji.

Ipak, u ovom trenutku ekipa Lavova se pokazala kao kvalitetniji tim i zasluženo su prošle u finale. Imale su košarkašice Jumpera pri rezultatu 60:54 za gošće priliku uhvatiti priključak i učiniti ovu utakmicu neizvjesnom do samog kraja, ali ipak, gošće su se odbranile i zasluženo otišle u finale.

Na kraju sezone kada se podvuče linija, moramo kazati da je ekipa Jumpera osvajanjem trećeg mjesta u ovoj sezoni napravila iznenađujući rezultat. Iako su ambicije kluba bile ući u prvih šest, Jumper je regularni dio sezone završio na trećoj poziciji. U četvrtfinalu play off-a su izbacili Zrinjski i porazom od Lavova zauzeli su treće mjesto u Prvenstvu BiH za ovu sezonu.

S obzirom da je ovo prva, prava sezona u najjačem rangu BH košarke, osvajanjem trećeg mjesta košarkašice Jumpera su napravile izvanredan rezultat.

Temelji su napravljeni u ovoj sezoni i nema niti jednog razloga da u narednoj sezoni Jumper ne napravi još i bolji rezultat.

Ljudi koji vode klub, stručni štab i igračice to svakako zaslužuju. (N. Glibo)