Odličan nastup takmičara Tkd Zenica u Visokom

Odličan nastup imali su takmičari Taekwondo kluba Zenica na izuzeto jakom turniru prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine. U Visokom je održano prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine, a u čijem sklopu je bio i turnir za B klasu pod nazivom Bosna Rudar Open na kom je nastupilo oko 700 takmičara.

Tkd Zenica nastupio je sa 23 takmičara koji su osvojili četiri zlatne, četiri srebrne i osam bronzanih medalja. Od toga na prvenstvu Federacije BiH osvojene dvije zlatne, dvije srebrene i četiri bronzane medalje. Ishak Skopljak u seniorskoj konkurenciji osvojio prvo mjesto, Maja Adilović u kategoriji pomsae osvojila je također prvo mjesto. Sumejra Spahić i Esma Mujezinović osvojile su druga mjesta. Edin Seferović, Nisrin Smajlović, Arduana Spahić i Merjem Džambo osvojili su treća mjesta. Također, klub je osvojio i pehar za ekipno 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji.

Što se tiče otvorenog međunarodnog turnira Bosna Rudar Open početnici ovog kluba su odradili dobre i kvalitetne borbe osvojivši dvije zlatne, dvije srebrene i četiri bronzane medalje.