Finalizirane posjete gradonačelnika Kasumovića u 74 zeničke mjesne zajednice

Posljednje tri mjesne zajednice, od ukupno 74 na području grada Zenica, mjesne zajednice Lukovo Polje, Zmajevac i Crkvice posjetio je danas gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima.

Preko 2.500 stanmovnika koliko naseljava Mjesnu zajednicu Lukovo Polje, suočava se sa različitim problemima, koje su danas i kandidirali pred predstavnicima Gradske uprave Zenica. Među najvećim problemima sa kojima se suočavaju Edin Šero, član Savjeta MZ Lukovo Polje istakao je putnu infrastrukturu, probleme sa grijanjem i kanalizacijom te nedostatak dječijih igrališta za djecu školskog uzrasta. Jedan od gorućih problem mještani su istakli i izlaz iz ovoga naselja.

„Što se tiče izlaza, mi još uvijek završavamo da dobijemo kod Termike kružni tok. Nažalost, to daje Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, i čekamo te dozvole“, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Nemogućnost pristupa prostorijama Mjesne zajednice, koja je smještena u nedavno novoizgrađenoj zgradi ambulante, također je jedan od problema koji muči mještane. Kažu pristup im je onemogućio predsjednik Mjesne zajednice.

„Predsjednike mjesnih zajednica su birali građani, ne ja. Ako ne radi, smijenit ću predsjednika, ići ću na Vijeće. Nisu to prostorije predsjednika mjesne zajednice, nego svih građana“, poručio je Kasumović.

Posjete gradonačelnika Kasumovića nakon Lukovog Polja nastavljene su danas i u mjesne zajednice Zmajevac i Crkvice, a sve s ciljem zajedničkog planiranja i definisanja aktivnosti i zadataka na unaprjeđenju uslova života u svim zeničkim mjesnim zajednicama. (M.H.)