Gradonačelnik Kasumović sa saradnicima posjetio mjesne zajednice Kočevskog sliva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima za oblast putne infrastrukture,vodoprivrede i komunalnih poslova,posjetio je danas mjesne zajednice Kočevskog sliva, Vrselje,Pojske, Stranjane,Lokvine, Vjetrenice,Čajdraš i Brodu.

Cilje je,kao i kod ranije realizovanih posjeta drugim mjesnim zajednicama, da se u direktnom razgovoru sa mještanima predstavnici Gradske uprave upoznaju sa potrebama u lokalnim sredinama kako bi se definisali prioritetni projekti.

Cjelovit plan ulaganja za 2024. godinu  trebao bi se naći pred vijećnicima Gradskog vijeća do kraja aprila.

U Vrselju je kandidovano pitanje kvalitetnog i dugoročnog rješavanja vodosnabdijevanja dovođenjem vode sa izvorišta planine Lisac,odnosno Pašinca,ili gradnjom novog rezervoara,za šta je neophodno pribaviti građevinsku dozvolu. Ukazano je i na potrebu rekonstrukcije puta kroz selo.

U Pojsku i Stranjanima je predloženo više projekata obzirom da se radi o većim mjesnim zajednicama sa više zaselaka i naselja koja,svako za sebe ima specifične potrebe.

Na zborovima je istaknuto kako u nekim dijelovima naselja nije okončano postavljanje javne rasvjete.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je kazao da je u proteklim godinama dosta urađeno,te da će želje građana i dalje biti ispoštovane.

Do kraja dana gradonačelnik Kasumović sa saradnicima posjetio je Mjesne zajednice Lokvine,Vjetrenice,Čajdraš i Brodu. (Š.B.)