Regionalni odbor Merhameta tokom ramazana realizuje akciju „Iftar“

Regionalni odbor “Merhamet” tokom ramazana realizuje akciju „Iftar“, koja se sastoji od podjele iftara na terenu – „Iftar na kućni prag“ i podjele prehrambenih paketa.

Pored pripreme obroka korisnicima kuhinje, tokom mjeseca Ramazana, u Merhametovoj javnoj kuhinji pripremaju se i iftari za postače i socijalno ugrožene osobe. Iftari se pripremaju tri puta sedmično, a u prvih deset dana Ramazana pripremljeno je više od 1000 iftara. Iftari su dostavljeni na kućni prag postačima na području Zenice. Takođe, realizuje se i podjela prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice, pretežno one koje zbog mjesta stanovanja nisu u mogućnosti biti korisnici javne kuhinje. Iz Merhameta Zenica najavljuju I podjelu bajramskih paketića djeci korisnika kuhinje u Zenici te pozivaju sve one koji su u mogućnosti da podrže njihov rad I aktivnosti.

U okviru Regionalnog odbora „Merhamet“ Zenica djeluje javna kuhinja u kojoj se svakodnevno pripremi oko 400 obroka za osobe u stanju socijalne potrebe, među kojima su penzioneri, samohrani roditelji, demobilisani borci, višečlane porodice, stare i iznemogle osobe. – Želimo se zahvaliti svim dosadašnjim donatorima koji su svojim donacijama doprinijeli da uspješno realizujemo ove aktivnosti, ali pozivamo sve ostale koji su u mogućnosti da podrže naše ramazanske aktivnosti, kazala je Zijada Pezić, direktorica Regionalnog odbora “Merhamet” Zenica. (B.D.)