Gradonačelnik Kasumović nastavio posjete mjesnim zajednicama

Gradonačelnik Zenice,Fuad Kasumović sa saradnicima sa oblast putne infrastrukture,vodoprivrede i komunalnih poslova, danas je nastavio sa posjetom mjesnim zajednicama,radi sagledavanja prioritetnih projekata koje bi gradska uprava trebala finansirati u ovoj godini.

U mjesnoj zajednici Bistrica,u kojoj je u protekle 4 godine uloženo oko 1 milion maraka vidljivi su rezultati realizovanih projekata i aktivnosti samih mještana.

Prošle godine u Bistrici su realizovana dva kapitalna projekta, asfaltiranje starog puta u dužini od 3,2 kilometra i dovođenje javne rasvjete.

Prema riječima predsjednika ove mjesne zajednice, Alije Oruča u ovoj godini bi trebalo uslijediti betoniranje nekih puteva,kao i izgradnja podzide na ulazu u selo.

Što se tiče Mjesne zajednice Starina prema gradskoj upravi i nadležnim službama kandidovano je 8 projekata,ali je teško očekivati da svi otpočnu sa realizacijom.

“Obećani su nam vodomjeri te betoniranje dva puta,jedan dužine 1.000 metara a drugi 500 metara”, kaže Islam Karahasanović,predsjednik MZ Starina.

Ovdje su višegodišnji problem i divlje deponije pri čemu se očekuje pomoć gradske uprave u njihovoj sanaciji i zatvaranju, tim prije jer je naselje ušlo u sistem organizovanog odvoza otpada i zaduživanja komunalnih kanti.

Gradonačelnik Kasumović je,pored ostalog obećao pomoć u izgradnji sportskog igrališta u Starini.

Što se tiče Bistrice,gradonačelnik ukazuje da je na području ove mjesne zajednice dosta urađeno,te da se,kako je rekao, radi o dobro organizovanom narodu.

“Kod god je prošao mogao je primijetiti čistoću i kada su mještani aktivni to je sve uredno iako su poprilično udaljeni od grada”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Tokom popodneva realizovana je posjeta i razgovor sa mještanima Topčić polja,Kovanića i Nemile. (Š.B.)