Pobjeda Neimara za doigravanje

Ekipa malonogometnog kluba Salines Neimari upisala je sinoć devetu prvenstvenu pobjedu. U okviru 15. kola Premijer futsal lige BiH sa 7:5 slavili su protiv Brotnja iz Čitluka.

Poluvrijeme je bilo 2:3. Ekipa Enesa Kovačevića odigrala je dva različita poluvremena. Sudija Mirza Zubić dosudio je gostima u prvom dijelu dva penala, što je bitno uticalo na ishod prvog dijela meča. Domaći su poveli u 7. minuti golom Anela Dedića. Gosti su izjednačili u 12. minuti golom Luke Pehara. Minut kasnije Amar Šišić je pogodio za 2:1. Matej Pehar izjednačio je na 2:2 u 16. minuti. Luka Pehar golom iz penala povisio je na 2:3 za goste. Drugi minut nastavka donio je izjednačenje na 3:3. Strijelac je bio Dedić. Od 27. do 33. minute slijedi ofanziva gostiju. Matej Pehar upisao se u listu strijelaca dva puta za 3:4, a zatim i 3:5 za goste. Pobjednik je riješen u posljednjih pet minuta igre. Na 4:5 smanjio je Krehmić u 35 minuti. U istom minutu kapiten Seldin Zatagić diže publiku na noge i poravnava na 5:5. U 36. minuti Šišić je povisio na 6:5, a konačnih 7:5 za Neimare postavio je Salkić minut prije kraja susreta.

Nakon 15. kola Salines Neimari su četvrti na tabeli sa omjerom 9: 6 u pobjedama i porazima i imaju 27 bodova. Ovom pobjedom su korak bliže Play offu za prvaka BiH u futsalu.

U narednom 16. kolu Salines Neimari gostuju kod Borca u Banja Luci. (N. G.)