Neimari večeras dočekuju Brotnjo. Pobjedom ovjeriti učešće u Ligi za prvaka

Ekipa futsal kluba Salines Neimari u prilici je da večerašnjom pobjedom na domaćem parketu protiv Brotnja, ovjeri učešće u Play offu za prvaka Premijer futsal lige BiH. Zenički hakleri u seriji su od dvije uzastopne pobjede. U prošlom kolu upisali su gostujuću pobjedu u Sarajevu protiv Željezničara sa 5:7 čime su potvrdili odličnu formu. Gosti u Zenicu stižu sa posljednje pozicije i sa šest bodova.

Salines Neimari su četvrti sa omjerom 8:6 u pobjedama i sa 24 boda. Na oficijelnoj facebook stranici kluba, MNK Salines-Neimari, uputili su poziv navijačima u kojem se, pored ostalog, kaže sljedeće:

Nakon velike i jako važne pobjede prošlog vikenda u Sarajevu, ove subote nas u našoj areni očekuje utakmica u kojoj imamo priliku ispisati još jednu stranicu historije našeg kluba. Naime, eventualnom pobjedom protiv ekipe MNK Brotnjo ovjeravamo svoje učešće u Play offu za prvaka. Da, da, dobro ste čuli. Debitantska sezona u eliti i odmah imamo priliku za doigravanje sa najboljim ekipama Bosne i Hercegovine koje će se boriti za titulu prvaka. Velika je to stvar, kako za naš klub, tako i za kompletan grad Zenicu. Zato u subotu 9. marta pozivamo sve svoje navijače i one koji vole futsal, vole sport i vole naše Neimare, da dođu i podrže momke koji su pokazali da se predan rad i trdu na kraju uvijek isplati. Nagradimo ih našim dolaskom i aplauzom sa tribina, a oni to uvijek znaju vratiti na najbolji mogući način. Svi u Arenu“, stoji u objavi kluba.

Utakmica 15. kola Premijer futsal lige BiH, MNK Salines-Neimari – MNK Brotnjo igra se u subotu 9. marta u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica sa početkom u 20 sati.