Održana godišnja Skupština Rafting kluba Bosna i Interventne spasilačke službe

U velikoj sali restorana Tapas u Zenici je održana redovna godišnja Skupština Rafting kluba Bosna i Interventne spasilačke službe Zenica.

Na Skupstini se prvo obratio Predsjednik skupštine Zukić Samir koji je otvorio Skupštinu prigodnim govorom i pozdravio prisutne goste

U nastavku se obratio podpredsjednik RK Bosna Dajan Vinovčić koji je prezentovao aktivnosti RK Bosna u protekloj 2023.godini. Sa posebnim značajem istaknuti su veoma dobri sportstki rezultati koji su ostvareni u protekloj takmičarskoj sezoni gdje je Rafting klib Bosna završio na 2.mjestu BiH rafting lige a 10.mjesto u Evropi.

Sekretar Interventne spasilačke službe Zenica Sanjin Smriko je prezentovao realizovane aktivnosti ISS-a Zenica u 2023.godini.

U prezentaciji realizovanih aktivnosti posebno je značajno realizacija obuke sa mladim članovima Službe kao I prijem novih članova koji su se priključili ISS Zeniuca u protekloj godini.

U protekloj godini intervenisali smo u dvije intervencije pružanja pomoći građanima u Zenici a dva člana naše Službe su učestvovali u spašavanju iz katastrofalnog zemljotresa koji se desio u Turskoj.

Posljedni na Skupštini se obratio predsjednik RK Bosna Ekrem Tuka koji se zahvalio svim članovima RK Bosna I ISS Zenica na postignutim rezultatima I svim aktivnostima koje ulažu u ove organizacije kao I njihovim porodicama koje podržavaju sve ono što radimo kako u sportu tako I u spasilačkim misijama koje smo realizovali.  Sve prisutne je upoznao I prezentovao finansujski izvještaj za proteklu godini ka I način I problem finansiranja sa kojima se susreću ove organizacije.

Takođe je prezentovao Plan aktivnosti za 2024.godinu gdje je posebno naglašeno da se u ovoj godini u BiH održavaju dva največa rafting takmičenja; Svjetsko prvenstvo u rafting u Banja Luci na r. Vrbas I Evropsko prvenstvo u raftigu u Konjicu na r. Neretvi.

U nastavku je pročitana Odluka o imenovanju novoimenovanih članova Skupštine, Upravnog odbora I Nadzornog odbora koji će vršiti ove dužnosti u naredne 4 godine.

Novoizabrani predsjednik Skupštine RK Bosna je Mustafa Bišić a amjenik Šabanović Zekerijah. Predsjednik UO je Ekrem Tuka dok je za Nadzorni odbor imenovan Gavranovoć Amnel.

Na kraju su dodjeljene pismene zahvalnice za uspjenu saradnju kao i podršku i pomoć u radu  za 2022/23.godinu  organizacijama i preduzečima: GRAD ZENICA – gradonačelnik, Služba civilne zaštite Grada Zenica, Sektor za ekologiju i komunalne poslove, Služba za socijalnu zaštitu,stambene poslove i društvene djelatnosti, Kantonalna uprava civilne zaštite, Mup Zdk- Specijalna jedinica, Sportski savez grada Zenica, Salčinovič doo Zenica, Tapas doo Zenica, Itc Zenica, Euro Copy Zenica, Cloudronin Sarajevo, Extreme Bosna Servis, Lokalna Fondacija Zenica, Am Pekara Zenica, Mesnica Pašalić, Zenicablog Zenica, P.D Tajan Zenica Lisac. Pismenu pohvalu za istaknute rezultate u radu  za 2022/23.godinu dodjelio je sljedećim članovima i pojedincima; Mustafa Bišić, Kerim Kahrić, Mustafa Šarić i Adnan Alić