“Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, obilazi mjesne zajednice i aktivno uključuje građane u planiranje prioriteta razvoja grada

U sklopu redovnih radnih posjeta mjesnim zajednicama, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, proveo je cjelodnevnu posjetu Starom Radakovu, Odmutu, Raspotočju, Drivuši, Janjićima, Lašvi i Mošćanici.

Tokom razgovora s povjerenicima mjesnih zajednica i mnogobrojnim mještanima, gradonačelnik Kasumović je analizirao najprioritetnija pitanja, a ta se uglavnom odnose na preostale neriješene infrastrukturne radove. Prilikom susreta, gradonačelnik je istakao: “Iako se redovno sastajem s povjerenicima mjesnih zajednica i sekretarima zaduženim za rad s Mjesnim uredima, želim posjetiti svako naše mjesto, selo ili zaseok lično sa svojim saradnicima. Trenutno se pripremamo za prijedlog Gradskom vijeću o tome šta je najvažnije za realizaciju, te želim čuti potrebe mještana i predložiti ih kao prioritetne. Naravno, nećemo moći izvršiti sve u svakoj mjesnoj zajednici, ali zadovoljni smo dinamikom radova. Važno je naglasiti da sve finansiramo iz gradskih budžetskih sredstava, bez zaduživanja niti za jednu marku, što pokazuje naš odnos domaćinski i profesionalan.”

U svim mjesnim zajednicama brzo će se rješavati pitanja koja olakšavaju život građanima s invaliditetom. Posebna pažnja bit će posvećena kvaliteti života djece i mladih, ali i poboljšanju uslova života u udaljenim mjestima. Još jednom je naglašena važnost rješavanja pitanja imovinsko-pravnih odnosa kako bi se uspješno realizirali programi i projekti Gradske uprave. Praktično se pokazalo da ovo pitanje predstavlja značajnu, ali ne i nepremostivu prepreku u ostvarivanju ciljeva.

Radne posjete mjesnim zajednicama nastavit će se, a javnost će biti obaviještena o terminima istih putem službenih glasila Grada Zenice.