Košarkašice Jumpera u gradskom derbiju savladale Čelik

Košarkašice Jumper Taurusa upisale su novu pobjedu nad gradskim rivalom Čelik BH telecom 87:80. Utakmica je odigrana u okviru 18. kola Prvenstva BiH. U izvanrednoj atmosferi koju je napravilo nekoliko stotina navijača izabranice Eldara Durmića nanijele su i drugi poraz Čeliku u posljednjih nekoliko sedmica.

U prvom periodu utakmice košarkašice Čelika odigrale su sjajno kako u napadu tako i u odbrani pa su ovaj period riješile sa 29:20. Drugi period nastavile su izabranice Aide Kalušić u istom ritmu. Međutim, košarkašice Jumpera su u drugom dijelu drugog perioda posložile kockice u igri te u posljednjoj minuti pogađaju za 44:43 što im je bilo prvo vodstvo i ujedno rezultat prvog poluvremena.

Nakon pauze košarkašice Jumpera zaigrale su mnogo angažovanije kako u napadu tako i u odbrani pa su skoro i riješile pitanje pobjednika. U ovom periodu ubacile su 21, a primile samo devet poena, za rezultat 65:52, nakon 30 minuta igre. Posljednji četvrti period dosta borbe sa obje strane, ali su košarkašice Jumpera stekle dovoljno prednosti, te iako su ovaj period izubile sa 28:22, to ni u jednom trenutku nije ugrozilo sigurnu pobjedu 87:80.

U redovima Jumpera ponovo je maestralna bila Amna Kahrić sa 27 poena. Elma Feukić je još jednom odigrala sjajnu utakmicu sa 20 poena, Aleksandra Begenišić je ubacila 18, a Almedina Ahmić 10 poena.

U redovima Čelika Marina Ristić je ubacila 20, Ajla Selimović 17, Berina Mustafica 16, a Amna Isaković 11 poena.

Još jedan gradski derbi je završen. Nekoliko stotina gledalaca vidjelo je odličnu i uzbudljivu utakmicu koja je na kraju sasvim zasluženo pripala košarkašicama Jumpera.(N. Glibo)