Novi gradski derbi, košarkašice Jumpera dočekuju Čelik

U okviru 18. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u Zenici će gradski derbi odigrati košarkašice Jumpera i Čelika. U dosadašnjem dijelu sezone ove dvije ekipe odmjerila su snage dva puta. Prvo je u ligaškom susretu slavio Čelik, da bi im se košarkašice Jumpera revanširale pobjedom u okviru finala Kupa ZDK. Pred novi susret ove dvije ekipe, iz tabora Jumpera poručuju da su vrijedno radili i da spremno dočekuju novi gradski derbi.

Mi se za ovu utakmicu pripremamo kao i za svaku drugu. Djevojke spremamo za utakmicu koja dolazi, sve djevojke su tu, zdrave, nemamo povreda što je najbitnije. Vjerujem da će izaći na teren i odigrati jednu veoma dobru utakmicu. Između nas postoji taj zdravi rivalitet, to su naši prijatelji, tu iz grada i očekujem da će sve proteći u najboljem redu. Djevojke su spremne, očekujem da će odigrati dobru utakmicu kao što je to bio slučaj u finalu Kup-a ZDK gdje smo savladali ekipu Čelika. U subotu je nova utakmica gdje se isto tako nadamo da će izaći svježe i da će odigrati dobru utakmicu i vjerujem da ćemo pobjediti”, kazao je Vedran Kulalić, trener u stručnom štabu Jumpera.

Kapitenka Emira Šehić kaže da je ekipa vrijedno radila i da spremno dočekuju novi gradski derbi.

Mi smo vrijedno trenirale, nismo se ništa specijalno pripremale, utakmica kao i svaka druga, nema nekih specijalnih priprema. Mi se nadamo pobjedi, Čelik se u međuvremenu pojačao, ali nama je sve to poznato tako da nemo nikakvog straha, očekujem pobjedu i pozivam sve navijače da dođu i podrže nas”, kazala je Šehić.

Utakmica između Jumpera i Čelika igra se u subotu u Areni Husejin Smajlović od 17,30 sati, a iz Jumpera su pozvali navijače da ih podrže u velikom broju fer i sportskim navijanjem. (N. Glibo)