Foto: Rima bend obilježio 25 godina rada

Rima bend iz Zenice obilježio je večeras 25 godina rada. Svečanost su svojim prisustvom upotpunili Dragan Stojković Bosanac, Hasiba Agić, gradonačelnik Fuad Kasumović.

Želio bih da se zahvalim Rima bendu gdje se ja već po malo osjećam članom ovog orkestra. Meni je drago doći ovdje i s njima nastupati, mislim da su to sjajni momci, dobri svirači, a još bolji ljudi i uvijek ću doći kad me pozovu“, kazao je Dragan Stojković Bosanac.

Prije svega čestitam im 25. rođendan jer oni već 25 godina okupljaju sve generacije zeničana, to je jedan veliki uspjeh. Ova proslava rođendana postaje tradicija, od mene iskrene čestitke i zahvaljujem se Bosancu, čovjeku koji promoviše Bosnu i Hercegovine i Zenicu pred milionskim auditorijem i to je velika čast“, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Glavni krivac za predivno veče, Rima bend traje već 25 godina, ali trajat će još dugo, dok ih zdravlje služi.

Meni je izuzetno drago i čast što smo dočekali 25 godina. Zenica treba biti ponosna na ovaj događaj. Ja sam presretan. Svake godine kažem ovo je najbolje, ali onda naredne godine se desi još bolje. Hvala svima, a posebno mojim kolegama iz benda. Podršku kolega sa estrade smo zaslužili jednim lijepim odnosom“, kazao je Nisvet Abdulović, član Rima benda.

Veliki jubilej Rima bend je proslavio uz tortu koja je poklon od restorana Trubadur gdje je zabava i održana. (N. Glibo)