„Tri dana“ – predstava zeničkog BNP-a na festivalu u Virovitici

Predstava „Tri dana“ autora Romana Sikore, u režiji Tanje Miletić-Oručević i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica uzima učešće na 20. Virkasu – Virovitičkim kazališnim susretima. Ova crna komedija na repertoaru je u petak, 16. februara u 19.30 sati u Kazalištu Virovitica u Hvatskoj.

Ovogodišnji jubilarni 20. Virkas trajat će punih mjesec dana, od 9. februara do 9. marta, a zaljubljenici u pozorište uživat će u predstavama koje će se održavati u Virovitici, Suhopolju, Slatini i Pitomači. Među njima se nalazi i predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Tri dana“. Ovo je sedmi pozorišni festival na kojem predstava uzima učešće, a do sada je osvojila osam nagrada, među kojima su i: Velika liska za najbolju predstavu u cjelini (Grand Prix Festivala), Velika liska za najbolju glumicu – Snežana Vidović i Velika liska za najbolju režiju – Tanja Miletić-Oručević  na 20. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”, Mostar 2023., te nagrade za najbolje glumačko ostvarenje Nusmiru Muharemoviću na X Festivalu glumca BiH, Konjic, 2023. i 42. Pozorišnim/kazališnim igrama u Jajcu, 2023.

U predstavi igraju: Nusmir Muharemović, Snežana Vidović, Zlatan Školjić, Siniša Vidović i Adem Smailhodžić. Dramaturgiju predstave potpisuje Nedžma Čizmo. Za scenografiju i kostimografiju je bila zadužena Sabina Trnka, a za muziku Husein Oručević.