Učenici KŠC-a organizovali karneval

Katolički školski centar Sveti Pavao iz Zenice organizovao je danas prigodan pokladni karneval. Ovaj lijepi običaj njeguje se od samog osnutka ove obrazovne ustanove prije 29 godina.

Lijepo je danas bilo ispred Katoličkog školsko centra i na platou ispred crkve Svetog Ilije. Ni loše vrijeme nije uspjelo pokvariti dobro raspoloženje više stotina učenika sa maskama i šarenim kostimima.

„Karneval nije samo površna zabava jer osim tog, veselog ima i odgojno-obrazovni karakter. Na ovaj način potičemo maštovitost kod naših učenika. Pripremajući svoje maske i kostime oni razvijaju kreativnost“, ističe don Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC Sveti Pavao.

Pored redovnih školskih obaveza koje su ponekad monotone, a ponekad i vrlo teške i stresne, ovaj je karneval učenicima prigoda da dobiju malo oduška da se druže i zabave.

„Svi danas pokazani kostimi su tematski. Svaki odjel je, zajedno sa svojim razrednikom i učiteljicama birao koju će temu odabrati. Vidimo ovdje ima i čelikovaca, diplomaca, liječnika. Evo ovdje imamo i jednu svadbu tako da su šaroliki kostimi i poruke“, kazao je Rosić.

U Zenici, kao i drugim većim gradovima, sa ovakvih karnevala se odašilju i određene društvene pa i političke poruke. To je, objašnjava don Rosić, kritika društva, ali na jedan zabavan i humorističan način. (D. Travar)