Novi singl i spot zeničkog benda Bruhuuhu

„Možda su i možda ne“ naslov je novog singla zeničke grupe Bruhuuhu. Rađen je u Muzičkoj produkciji BHRT-a zajedno sa pratećim video spotom. Ovom pjesmom predstavili su i novu pjevačicu, Anu Milanović.

„Možda su i možda ne“ peti je singl inovativnog zeničkog benda Bruhuuhu. Četiri prethodna pisana su na engleskom jeziku, a ovaj je prvi na bosanskom. Semir Solo, perkusionista, kaže kako su na engleskom pjevali spontano, možda i zbog podsvjesne želje da pronađu put na međunarodno tržište.

„Kako god, prelazak na maternji jezik rezultirao je do sada najzvučnijim singlom. Samim tim smo nekako spontano prelomili taj put, da možda neki naredni singlovi budu na našem jeziku jer se pokazalo da je ovaj singl slušaniji od onih prethodnih na stranom jeziku“, kaže Solo.

U tekstovima njihovih pjesama bave se svakodnevnim temama i okolnostima i fenomenom otpora.

„Čut ćete da su tu malo spominje neke ljubavi. Tekstovi nisu ljubavni, više su, nekako, tekstovi revolta i stanja koje nas trenutno svakodnevno okružuje. Tekstovi dolaze spontano“, dodaje Solo.

Bruhuuhu svrstavaju u industrijal rok sa primjesama još nekoliko pravaca.

Sviramo ono što volimo da slušamo tako da je naša muzika miks svega toga. Sve je to u svojoj bazi i suštini jedan rok. Ali, pošto je sve popularnije da muzika ima i nekih elektronskih bitova i to smo jednostavno i lako ukomponovali. To je najiskreniji izričaj naše muzike“, zaključuje naš sagovornik.

Sa pet objavljenih singlova i isto toliko video spotova, te četiri nove već snimljene pjesme, Bruhuuhu je spreman za prvi nosač zvuka. Album prvijenac objaviće im Muzička produkcija BHRT-a. Preostaje da se vidi u kom formatu i da se odredi datum objavljivanja. (D. Travar)