Derbi u Areni: Košarkašice Jumpera dočekuju Orlove

Derbi 14. kola košarkaškog prvenstva BIH za žene igra se sutra u Areni Zenica. Košarkašice zeničkog Jumpera ugostiće lidera ekipu banjalučkih Orlova.

U prošlom kolu zeničanke su kao gosti porazili RMU Banoviće sa 73:65. Gošće stižu sa prve pozicije na tabeli i sa serijom od 13 uzastopnih pobjeda. Mlađi zenički ligaš je četvrti sa omjerom 9:4 u pobjedama i porazima i sa 22 boda.

Naravno mi nećemo izaći na teren da bi odmah upisali poraz. Mi ćemo da izađemo na teren da pokušamo da se borimo, da iznenadimo ekipu Orlova. Imamo svoj neki kvalitet i uz podršku naših navijača pokušat ćemo pružiti dobar otpor. Na kraju krajeva, ne predajemo se – idemo da damo sve od sebe i da pobijedimo. Svi smo zdravi i nadam se da ćemo pokazati svoj kvalitet“, izjavio je  na današnjoj press konferenciji trener zeničanki Eldar Durmić,

Košarkašica  Aleksandra Begenišić,prije Jumpera   je nosila dres Orlova.

Napravili smo jedan veliki iskorak, u odnosu na prve utakmice. Kao što je trener rekao, nema pritiska, nema straha, nema očekivanja. Ja se isto slažem ali mislim da jedino očekivanje treba da postoji u nama samim, prema timu. Da izađemo na teren i damo svoj maksimum, da igramo najbolje što možemo od prve do posljednje minute pa šta bude “ naglasila je Aleksandra  Begenišić.

Prema najavama trenera Durmića, ekipa Jumpera tokom sedmice marljivo je radila i biće kompletna u sutrašnjem derbiju. Ujedno iz stručnog štaba pozvali su navijače da dođu u što većem broju i budu šesti igrač.

Susret 14. kola Košarkaškog prvenstva BIH za žene Jumper – Orlovi igra se sutra 3. februara od 18 sati. (M.P.)