Tokom noći nepoznate osobe napravile štetu na sistemu grijanja na Kamberovića polju

Javno preduzeće „Grijanje“ d.o.o. Zenica obavještava potrošače da je u večernim satima dana 13.01.2024. godine na Kamberovića polju od strane jednog ili više nepoznatih lica namjerno uzrokovana šteta na sistemu daljinskog grijanja odvrtanjem ventila za pražnjenje mreže u tri šahta, što je ugrozilo rad cjelokupnog sistema grijanja.

O incidentu koji se desio u periodu vrlo niskih vanjskih temperatura i ugrozio stabilnu i kvalitetnu isporuku toplotne energije je obaviješteno i Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako bi se pronašli i sankcionisali počinioci.

U izuzetno teškim uslovima u noćnim satima su radnici JP „Grijanje“ d.o.o. Zenica uspjeli ispumpati ogromnu količine vrele vode i zavrnuti ventile, te omogućiti nesmetanu isporuku toplotne energije za najveći dio Grada.

Danas 14.01.2024. godine su u toku radovi na normalizaciji isporuke toplotne energije i za ostale potrošače u naseljima na desnoj obali rijeke Bosne, te dio naselja Odmut i Jalija.

Takođe pozivamo potrošače da, ukoliko primjete radnje neovlaštenih lica na instalacijama grijanja, izvrše prijavu Dispečerskoj službi JP „Grijanje“ d.o.o. Zenica.

JP “Grijanje” d.o.o. Zenica