Uspješna protekla godina za Karate klub Čelik

Protekla 2023 godina za karate klub Čelik iz Zenice bila je veoma uspješna.Osim dobrih rezultata kako na domaćim tako i na međunarodnim turnirima,uspjeli su se dokazati i kao odlični organizatori federalnih i državnih takmičenja.Jedan od glavnih ciljeva sa kojim nastavljaju i u ovoj godini jeste rad sa najmlađim kategorijama kroz „školu karatea“.

„Mogu reći da je 2023 godina bila uspješna za karate klub Čelik.Mimo rezultata koje smo postigli jedna od jačih strana kluba je organizacija Federalnog i Državnog prvenstva BiH za djecu.Bilo je najmasovnije takmičenje u našoj zemlji.Zbog velikog odziva djece to predstavlja i veliki izazov za organizaciju takmičenja.Ovim putem bi se zahvalio gradu Zenica i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću,koji su nam opet omogučili da budemo domaćini u Areni.Takođe bi se zahvalio i Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica i direktoru Nedimu Taliću.On i njegovi radnici su nam uvijek na raspolaganju.“izjavio je za Zenicainfo.ba, Mario Zakić, predsjednik i trener karate kluba Čelik.

Najbolje rezultate u protekloj godini postigla je Lana Zakić.U kadetskoj konkurenciji je bila prvakinja u katama i borbama.

„U 2023 godini je izborila prelazak u juniorsku konkurenciju .Tu je uspjela da se okiti srebrom, to jest postane viceprvakinja na Kupu.Samim tim je osigurala mjesto u reprezentaciji BIH.Bila je na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji, gdje je zauzela deveto mjesto.Tim je postigla najbolji rezultat iz BiH u svojoj kategoriji.Peh je bio taj što je imala borbu sa aktuelnom svjetskom prvakinjom, tako da je taj meč izgubila.Htio bi takođe istaći rezultate Emine Šahman, od koje u ovoj godini očekujemo još bolje rezultate.“izjavio je Mario Zakić.

Karate klub Čelik trenutno radi na dvije lokacije:u kinu Crkvice , gdje imaju termine ponedjeljak, srijeda i petak od 18 sati.Takođe vrše upis u osnovnoj školi Skender Kulenović. Tamo su treninzi utorkom i četvrtkom.Ima mjesta za sve zainteresovane dječake i djevojčice koji žele trenirati karate.

„Mislim da ćemo mi u karate klubu Čelik ponovo dobiti organizaciju prvenstva Federacije BiH za djecu.Organizacija Državnog prvenstva se većinom dogovara između dva saveza Federalnog i RS .Većinom svi budu za Zenicu i Arenu.Radi se o najmasovnijim i najzahtjevnijim takmičenjima.“optimista je trener Mario Zakić.

Prvo takmičenje u ovoj godini na kojem će nastupiti članovi kareate kluba Čelik biće „Baščaršija open „ u Sarajevu koje će se održati početkom februara.